Please Wait a Moment
X

Vithometro.gr : Furuno FCV-588 vs Furuno GP-1871 / 1971

Η πιο συχνή ερώτηση που δέχομαι από πελάτες που έχουν επιλέξει την FURUNO κι έχουν αποφασίσει να αγοράσουν ένα καινούργιο βυθόμετρο ή να ανανεώσουν το παλιό ηλεκτρονικό εξοπλισμό του σκάφους τους είναι η εξής: FCV-588 ή GP-1871/1971;
Tο άρθρο αυτό δε θα σας υποδείξει κάποιο μοντέλο, αλλά θα σας αναλύσει τα συν και πλην της κάθε συσκευής, η επιλογή είναι δική σας.

Furuno FCV-588

Ας αρχίσουμε με το FCV-588, ένα μεγάλο σχετικά βυθόμετρο στις 8 ίντσες με έμφαση στην κάθετη οθόνη, σχεδιασμένο πάνω στην κλασσική γραμμή των επαγγελματικών βυθομέτρων της FURUNO. Απόγονος του FCV 587 με αναβαθμισμένο λογισμικό, με την τελευταία τεχνολογία REZBOOST που μας δίνει ξεκάθαρους στόχους αλλά και ενσωματωμένες τις δυο λειτουργίες BDS (αναγνώριση βυθού) και ACCUFISH (αναγνώριση μήκος ψαριού).
Η μεγάλη του ανάλυση θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε στόχους ακόμα και αν βρισκόμαστε μακριά από την οθόνη.

Μοναδικά προικισμένο με την λειτουργία ένδειξης ακτίνας κώνου, δηλαδή να εμφανίζει το εμβαδό που καλύπτει το μάτι ανά βάθος π.χ. στα 40 μετρά βάθος, 4 μέτρα ακτίνα, δηλαδή διάμετρο κώνου 8 μέτρα, μπορεί να συνδεθεί με αισθητήρα 600w αλλά και 1KW. Δεν μπορεί να αποθηκεύσει εικόνες στην μνήμη και είναι μόνο βυθόμετρο όχι GPS.

Furuno GP-1871 / GP-1971f

To GP-1871/1971f είναι ένα καινούργιο μοντέλο βυθομέτρου και GPS (combo) της FURUNO βασισμένο σε μια καινούργια πλατφόρμα που δε θυμίζει καθόλου το κλασσικό περιβάλλον της κατασκευάστριας εταιρείας, μπορεί να συνδεθεί με 600w αλλά και 1Kw ή αισθητήρα CHIRP.

Η οθόνη στις 7 ή 9 ίντσες σε οριζόντια διάταξη, ο συνδυασμός βυθόμετρο/plotter θα μας επιτρέψει με την λειτουργία run and find να σημαδέψουμε ενδιαφέροντες στόχους με ακρίβεια χιλιοστού. Ενώ το σκάφος είναι σε κίνηση με ταχύτητα, χωρίς να σταματήσουμε, το μηχάνημα έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει στην μνήμη εικόνες που διαγράφονται στην οθόνη με το πάτημα του δαχτύλου μας. Εξοπλισμένο και αυτό με το BDS (αναγνώριση βυθού) και ACCUFISH (αναγνώριση μήκος ψαριού), ενώ με μια απλή κάρτα SD μπορούμε μέσω της ενσωματωμένης θύρας να εξάγουμε στίγματα, εικόνες, πορείες κ.τλ. και εν συνεχεία να τα περάσουμε στον υπολογιστή μας.

Όποιο μηχάνημα κι αν είναι η επιλογή μας, το σίγουρο είναι ότι η ποιότητα και φερεγγυότητα της FURUNO στα fish finders θα μας οδηγήσει απρόσκοπτα και με την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη, να επιτύχουμε το στόχο μας να βρούμε τα ψάρια.

ΤΕΧΝΟΒΥΘΟΜΕΤΡΙΚΗ

Ονομάζομαι Σπύρου Δημήτρης, γεννημένος στην Κέρκυρα το 1973 όπου εργάζομαι και κατοικώ μέχρι σήμερα.

Έχω σπουδάσει ηλεκτρονικός και η μεγάλη μου αγάπη είναι η θάλασσα και το ψάρεμα, έτσι αναπόφευκτα βρέθηκα να ασχολούμαι τα τελευταία 15 χρόνια με την ανακάλυψη των μυστικών αυτού του οργάνου που στην Ελλάδα ονομάζουμε βυθόμετρο.

Περισσότερα..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Διεύθυνση: Γουβιά, Κέρκυρα, Ελλάδα
  • Τηλέφωνο: +30 6947 709343
  • Email : d.spirou@yahoo.gr
  • Τεχνοβυθομετρική:
  • Δημήτρης Σπύρου:
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ