Please Wait a Moment
X

Vithometro.gr : Furuno Radar DRS4W

Βυθόμετρα & Χάρτες Furuno Radar DRS4W

Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει για τις συσκευές RADAR που χρησιμοποιούνται ευρέως σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Με την εφεύρεση αυτής της θαυματουργής συσκευής κατά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο από τους Βρετανούς, η οποία μπορεί να «δει» την κίνηση αντικειμένων πολλά μίλια μακριά, άλλαξαν όλα στην ναυσιπλοΐα και την αεροπλοΐα. Το ραντάρ αποτελείται από δυο στοιχεία, το μόνιτορ και την κεραία. Η κεραία περιστρέφεται και δίνει πληροφορίες στο μόνιτορ από την οθόνη του οποίου ο χειρίστης μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει γύρω του σε γωνία 360 μοιρών. Παλαιοτέρα αυτές οι συσκευές ήταν ογκώδεις, πολύπλοκες και το κόστος απαγορευτικό. Ακόμα και για μικρά επαγγελματικά σκάφη, η FURUNO φέρνει σήμερα -για μια επιπλέον φορά- την επανάσταση με το νέο, μικρό, εύκολο στο χειρισμό και πολύ προσιτό Radar, ακόμα και για το μικρότερο σκάφος.

Το DRS4W είναι μικρό σε όγκο, με τη μικρότερη δυνατή ακτινοβολία, παρόλα αυτά η μέγιστη ακτίνα του φτάνει τα 24 NM (στην απόσταση κάλυψης παίζει ρόλο το ύψος της κεραίας από τη θάλασσα). Τώρα πια ακόμα και τα μικρά σκάφη μπορούν να έχουν την προστασία και την ασφάλεια που παρέχει το ραντάρ σε όλα τα μεγάλα πλοία, αφού ειδικά η πλοήγηση τις νυχτερινές ώρες χωρίς συσκευή ραντάρ είναι μεγάλο ρίσκο. Τώρα η FURUNO σας προσφέρει τις συσκευές GP1871F/1971F που είναι συμβατές με το νέο ασύρματο RADAR DRS4W το οποίο αρκεί να το συνδέσουμε στο ρεύμα του σκάφους και απλά να συνδεθεί με το GPS/Βυθόμετρο. Η ΤΕΧΝΟΒΥΘΟΜΕΤΡΙΚΗ, εκτός από την πώληση της συσκευής ραντάρ, αναλαμβάνει την πλήρη τεχνική υποστήριξη αλλά και την εκμάθηση του χειρισμού του.

Το νέο ραντάρ παρέχει ζώνη φύλαξης γύρω από το σκάφος που μπορούμε να την ορίσουμε εμείς και όποιο σκάφος εντοπιστεί εκεί αμέσως σημαίνει συναγερμό. Με την προσθήκη ηλεκτρονικής πυξίδας (PG500-PG700) μας δίνεται η δυνατότητα να παρεμβάλουμε το σήμα του ραντάρ πάνω στο χάρτη (επικάλυψη) και αυτό μας δίνει τη μέγιστη πληροφορία για τη θέση της ξηράς αλλά και των στόχων στο θαλάσσιο χώρο. Επίσης, το νέο DRS4W μπορεί να συνδεθεί εκτός από τις συσκευές GP1871/1971 και με IPHONE ή IPAD και να παίρνουμε και από εκεί την ιδία πληροφορία, κάτι που το κάνει πολύ δημοφιλές στα ιστιοπλοϊκά σκάφη καθώς μπορούμε να έχουμε την εικόνα των στόχων που ανιχνεύει το ραντάρ σε οποιοδήποτε μέρος του σκάφους.

Λειτουργία με πολύχρωμους στόχους στην οθόνη μας όπου διακρίνουμε με κόκκινα βελάκια τα σκάφη (το ένα από αυτά στα 7 μίλια μακριά), με μπλε το σκάφος μας και με τα κίτρινα τη στεριά.

Επικάλυψη του RADAR πάνω στο χάρτη και μπορείτε να διακρίνετε την ακρίβεια των δυο συσκευών στην ακριβή αποτύπωση της στεριάς,

Στην πρώτη εικόνα ανίχνευση σκάφους στα 7 μίλια μακριά και στη δεύτερη μετακινώντας το σταυρό πάνω-κάτω αριστερά βλέπουμε την απόσταση από το σκάφος μας, τη διόπτευση του και το στίγμα του.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει μια περιοχή φύλαξης και αν εντοπιστεί μέσα σε αυτή στόχος να χτυπήσει συναγερμός, μια λειτουργία που χρειάζεται για τα ναυτικά κάμπινγκ αλλά και για τα αδιάκριτα μάτια.

Κατεβάζοντας την εφαρμογή σε ένα iPad ή iPhone μπορεί ο χειριστής να συνδεθεί με το ασύρματο ραντάρ και να έχει στην οθόνη του τις πληροφορίες των στόχων αλλά και τον πλήρη χειρισμό του από απόσταση.

Προμηθευτείτε και Εκπαιδευτείτε στο νέο DRS4W από τη Βυθομετρική

Στο 6947 709343 Κ. Σπύρου Δημήτρης - Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες γραφείου

ΤΕΧΝΟΒΥΘΟΜΕΤΡΙΚΗ

Ονομάζομαι Σπύρου Δημήτρης, γεννημένος στην Κέρκυρα το 1973 όπου εργάζομαι και κατοικώ μέχρι σήμερα.

Έχω σπουδάσει ηλεκτρονικός και η μεγάλη μου αγάπη είναι η θάλασσα και το ψάρεμα, έτσι αναπόφευκτα βρέθηκα να ασχολούμαι τα τελευταία 15 χρόνια με την ανακάλυψη των μυστικών αυτού του οργάνου που στην Ελλάδα ονομάζουμε βυθόμετρο.

Περισσότερα..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Διεύθυνση: Γουβιά, Κέρκυρα, Ελλάδα
  • Τηλέφωνο: +30 6947 709343
  • Email : d.spirou@yahoo.gr
  • Τεχνοβυθομετρική:
  • Δημήτρης Σπύρου:
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ