Please Wait a Moment
X

Vithometro.gr : Furuno Navnet 3

Βυθόμετρα & Χάρτες Furuno Navnet 3

Αρχές Μάιου όπως είχε προαναγγελθεί ήρθε στην Ελληνική αγορά το νέο Navnet 3 το οποίο είναι απόγονος του γνωστού σε όλους Navnet2 που γνώρισε μεγάλες δόξες στη συνεργασία του με το περιφερειακό DFF3D στον Ελλαδικό αλλά και στο παγκόσμιο χώρο.

Το νέο NavNet3 είναι μια πολυοθόνη με μια σειρά εφαρμογών όπως ασφαλής πλοήγηση γιώτινγκ αλλά και ψάρεμα, έτσι έκανε εντύπωση στο κύκλο των ψαράδων με τις εμφανίσεις των πρώτων εικόνων που δημοσιευτήκαν από την ομάδα power user FFT (Furuno Hellas Fishing Team) όπου κέρδισαν το σεβασμό ακόμα και δύσπιστων οπαδών άλλων εταιρειών.

Η καθαρότητα της εικόνας που προσφέρει η τεχνολογία Chirp δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το navnet3 είναι αυτή τη στιγμή η τεχνολογική αιχμή του δόρατος της FURUNO για την ανίχνευση των ψαριών παγκόσμια.

Η ομάδα R&D έριξε όλο το βάρος του νέου λογισμικού στην απλότητα της χρήσης ώστε ακόμα και ο πιο αρχάριος να μπορεί να χρησιμοποιήσει στο έπακρο της δυνατότητες της συσκευής.

Μέσα στις διαφορές που θα εντοπίσει ο χρήστης δουλεύοντας τη νέα συσκευή σε σύγκριση με το παλιότερο NavNet είναι η ταχύτατη ανταπόκριση στην υψηλής ανάλυσης οθόνης αφής και αυτό οφείλεται στην ενσωμάτωση πολύ γρήγορων επεξεργαστών όπου είναι υπεύθυνη και για τη νέα ξεκάθαρη εικόνα ακόμα και των στόχων όπου είναι πολύ κοντά στο πυθμένα. Η νέα σειρά διατίθεται σε 12 16 και 19 ίντσες, το μοντέλο των 12 ιντσών σε αντίθεση με το προηγούμενο φέρει και κουμπιά στη δεξιά μεριά του κάτι που δεν υπάρχει στα μεγαλύτερα μοντέλα 16 και 19 ιντσών, αυτό το κάνει και πιο δημοφιλή στο κύκλο των ψαράδων με τις δικές μας τεχνικές ψαρέματος μιας και μπορείς να το χειριστείς με βρεγμένα χέρια χωρίς να λερώσεις την οθόνη του.

Το νέο navnet 3 μπορεί να συνδεθεί με όλα τα περιφερειακά του προηγούμενου μοντέλου όπως το RADAR NXT και το DFF3D όπου έφερε την επανάσταση παγκόσμιά στην ανίχνευση ψαριών και πυθμένα. Ο χρήστης του νέου μηχανήματος θα ανακαλύψει ότι ακόμα και με την ίδια μονάδα 3D η διαφορά είναι εμφανής μιας και τα χρώματα των υψομετρικών διαφορών του πυθμένα είναι πολύ πιο ζωηρά αλλά έχει προστεθεί στο αναδυόμενο μενού η λειτουργία σκίασης η οποία είναι ζωτικής σημασίας στην ανακάλυψη μικρών υψομετρικών διαφορών όπου για κάποιον γνώστη είναι ότι καλύτερο ειδικά για την ανακάλυψη τόπων που κρύβονται ψάρια όπως τα φαγκριά που το ψάρεμα τους έχει πολλούς οπαδούς στον Ελλαδικό χώρο.

H οθόνη πια μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα πλαίσια και ο χειριστής να έχει όλες τις τεχνολογίες που προσφέρει το μηχάνημα σε μια οθόνη. Οι προγραμματιστές της FURUNO ανακατάταξαν τις λειτουργίες του μενού ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρα πλοήγηση στα υπο-μενού και αυτό επιτευχθεί με τα αναδυόμενα μενού και ειδικά αυτό στο κάτω μέρος όπου ο χρήστης θα συναντήσει τις πιο συχνές λειτουργίες, αυτό θα κάνει το ψάρεμα μας ακόμη πιο εύκολο.

Το νέο NavNet3 εμπεριέχει όλες τις λειτουργίες μέσω εφαρμογών στο κινητό η στο ταμπλέτα όπως απομακρυσμένη απεικόνιση (mirror) και τον απομακρυσμένο έλεγχο αλλά ακόμα έρχεται να προσθέσει δυο ακόμα εφαρμογές για τους φίλους γκατζετακηδες, η μια επιτρέπει να βγάλεις φωτός με το τρόπαιο ψάρι που επίσης και αυτόματα να στο περάσει σαν εικόνα πάνω στο χάρτη του πλοτερ στο σημείο που το έβγαλες …αλλά και ένα όνειρο και πάγια αίτηση μας πια έγινε πραγματικότητα, κάνοντας ένα λογαριασμό στο my TZ και συγχρονίζοντας το navnet3 με το διαδίκτυο έχεις τα σημεία σου πάνω σε χάρτη με πρόσβαση μόνο από σένα έτσι τις μέρες που δε μπορείς να πας στη θάλασσα μπορείς μπροστά στον υπολογιστή σου να επεξεργαστείς τα σημεία σου να σβήσεις αυτά που δε θέλεις να προσθέσεις να αλλάξεις χρώμα κτλ.

Η νέα συσκευή διαθέτει ένα από τα τελειότερα πλοτερ που μπορούν να προστεθούν οι χάρτες TimeZero vector (πλοήγησης) αλλά και Fishing (ψαρευτικοί με αναλυτικότατες βυθομετρήσεις).

Τέλος αυτό που θα κλέψει τη παράσταση στη νέα συσκευή είναι το πολύ γρήγορο βυθόμετρο όπου δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο μοντέλο ακόμα και με τον ίδιο αισθητήρα, μπορεί να συνδεθεί με αισθητήρες Chirp μονής συχνότητας ή διπλής (single or dual chirp) αλλά και με τους συμβατικούς όπως τον P66 όπου εκτός από τα δυο όπλα της FURUNO BDS και Accufish προσφέρει στο χρήστη και μια ανανεωμένη πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα, μπορεί μέσω μοντουλας να συνδεθεί και με αισθητήρες 2η 3 Kw για πολύ πιο βαθιά ψαρέματα.

Το νέο Navnet έχει πλήρη συνδεσιμότητα όπως θύρα usb για την αποθήκευση στιγμάτων στιγμιότυπων κτλ. δυο θύρες ethernet έτσι μπορούμε να συνδέσουμε και το DFF3D αλλά και το RADAR χωρίς τη χρήση κάποιου HUB. Δυο εισόδους για κάμερες όπου μπορεί να γίνει επίβλεψη χώρων όπως μηχανοστασίου καμπίνας κτλ. Πλήρης δικτύωση ΝΜΕΑ 2000 για την απεικόνιση των λειτουργιών του κινητήρα (απαιτείτε η συνδεσιμότητα της μηχανής).

PBG Η δική σου χαρτογράφηση

Τον Μάρτιο του 2021, η FURUNO στην τελευταία αναβάθμιση του Navnet3 πρόσθεσε την πολυαναμενόμενη λειτουργία PBG (Personal Bathymetry Generator). Η εφαρμογή αυτή σε συνδυασμό με την μονάδα DFF3D επιτρέπει στο χρήστη να φτιάχνει το δικό του χάρτη που ενώ από εκεί αντλεί τα δεδομένα δεν έχει καμία σχέση με την απεικόνιση του τρισδιάστατου ανάγλυφου μιας και η υψομετρική διαφορά ακόμα και ενός μέτρου θα αποτυπωθεί πάνω στο πλοτερ μας με διαφορετικό χρώμα. Τη σημασία αυτής της λεπτομέρειας θα την εκτιμήσουν περισσότερο όσοι ψαρεύουν βαθύτερα και ψάχνουν τα κοπάδια των φαγκριών σε ίσιους βυθούς με ελάχιστες υψομετρικές διαφορές. Με αυτή τη λειτουργία η ανεύρεση των τόπων που ζουν αυτά τα είδη γίνεται παιχνίδι. Το μεγάλο ατού στη χαρτογράφηση των Navnet είναι ότι μπορούν να χαρτογραφήσουν το βάθος x 2 σε ακτίνα, παράδειγμα εάν χαρτογραφώ μια περιοχή σε βάθος 120 μέτρων θα έχω ακτίνα 240 μέτρα περίπου, στα 200 μέτρα απόσταση θα έχω ένα χάρτη 4.8 στρέμματα.
Το αρχείο κάθε χάρτη που φτιάχνουμε, αποθηκεύεται σε microSD και μένει πάντα δικό μας ακόμα και αν πάμε σε νεότερο μοντέλο.

Τέλος ο νέος ιδιόκτητης αυτού του θαύματος της τεχνολογίας ένα είναι σίγουρο ότι θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος μιας και η τιμή του είναι ανταγωνιστική για αυτά που προσφέρει, προμηθευτείτε από εμάς και εκπαιδευτείτε πλήρως στα μυστικά του κάνοντας το ψάρεμα σας ευκολότερο, δυνατότητα απόσυρσης του παλιού σας FURUNO (αναλόγως τη παλαιότητα), επικοινωνήστε μαζί μας στο 6947709343

ΤΕΧΝΟΒΥΘΟΜΕΤΡΙΚΗ

Ονομάζομαι Σπύρου Δημήτρης, γεννημένος στην Κέρκυρα το 1973 όπου εργάζομαι και κατοικώ μέχρι σήμερα.

Έχω σπουδάσει ηλεκτρονικός και η μεγάλη μου αγάπη είναι η θάλασσα και το ψάρεμα, έτσι αναπόφευκτα βρέθηκα να ασχολούμαι τα τελευταία 15 χρόνια με την ανακάλυψη των μυστικών αυτού του οργάνου που στην Ελλάδα ονομάζουμε βυθόμετρο.

Περισσότερα..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Διεύθυνση: Γουβιά, Κέρκυρα, Ελλάδα
  • Τηλέφωνο: +30 6947 709343
  • Email : d.spirou@yahoo.gr
  • Τεχνοβυθομετρική:
  • Δημήτρης Σπύρου:
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ