Please Wait a Moment
X

Vithometro.gr : Τεχνητά Ψαράκια Σιλικόνης

BlackMinnow της Fiiish

Δολώματα σιλικόνης τεχνική και μυστικά

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολύ ακούμε για τα δολώματα σιλικόνης, τα οποία κερδίζουν κάθε μέρα πολλούς φανατικούς υποστηρικτές, ακόμα και ψαράδες όπου το μόνο δόλωμα που εμπιστευόταν ήταν το ζωντανό. H σιλικόνη για μένα είναι το τεχνητό δόλωμα του μέλλοντος τόσο για την αληθοφανή υφή την οποία το ψάρι μπορεί να διακρίνει αλλά και λόγω της «τεχνητής» ουράς όπου κινείται σαν πραγματική, την ώρα που θα υπάρξει ροή νερού στο σώμα του, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το τεχνητό κολυμπά πραγματικά.

Η Γαλλική εταιρεία Fiiish παράγει το τεχνητό ψαράκι σιλικόνης Black minnow, η τέλεια αληθοφανής κίνηση του στο νερό, το σχήμα του, αλλά και τα μάτια της κεφαλής που παρομοιάζουν το τρομαγμένο θήραμα, είναι μερικά από τα μυστικά της συγκεκριμένης σιλικόνης

Η μεγάλη όμως επιτυχία στο συγκεκριμένο δόλωμα, σε αντίθεση με όλα τα άλλα τεχνητά που κυκλοφορούν, δεν είναι αυτά που προαναφέραμε αλλά ότι το θήραμα χτυπάει κατά την κατάβαση του δολώματος χωρίς ο ψαράς να εφαρμόσει καμία ιδιαίτερη τεχνική. Έτσι το 80% των ψαριών θα πιαστούν ενώ κάνουμε την πρώτη ανάκτηση από το πυθμένα. Η σιλικόνη Black minnow κυκλοφορεί σε πολλές διαστάσεις, χρώματα αλλά και βάρη κεφαλών για μια μεγάλη γκάμα τεχνικών από την ακτή ή από το σκάφος. Εμείς σας προτείνουμε το μέγεθος, το χρώμα αλλά και τα γραμμάρια που ψαρεύουμε και έχουμε πιάσει μια σειρά θηραμάτων (120 gr μπλε ή χακί χρώμα) χωρίς αυτό να αποκλείει ότι και άλλα χρώματα και μεγέθη δουλεύουν εξίσου καλά.

Εξοπλισμός Ψαρέματος

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστούμε είναι ένα καλάμι μεσαίο προς σκληρό και αυτό γιατί απευθυνόμαστε κυρίως σε μαύρα ψάρια στείρες, ροφούς, σφυρίδες κτλ. Αυτό γιατί ένα σκληρό καλάμι θα μπορέσει να «ξεκολλήσει» πιο εύκολα το ψάρι από το πυθμένα μιας και τα δυνατά πετρόψαρα όπως οι ροφοί, σφυρίδες κτλ. έχουν πολύ δύναμη για πολύ λίγο χρονικό διάστημα, εάν καταφέρουμε και κρατήσουμε το ψάρι στο καλάμι χωρίς να μας βραχώσει για τα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα οι πιθανότητες να το βάλουμε στη βάρκα είναι μεγάλες.

Ένα καλό μηχανάκι με ποιότητα το οποίο θα ανταπεξέλθει στις συνθήκες ανάκτησης ενός μεγάλου θηράματος είναι απαραίτητο. Το παράμαλλο που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι από 0,43 έως 0,47. Κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και πιο μεγάλη διάμετρο όμως όσο πιο μικρή διάμετρο χρησιμοποιούμε τόσο πιο πολλά χτυπήματα θα έχουμε αλλά μεγαλύτερες οι πιθανότητες να κόψει το ψάρι εάν είναι μεγάλο. Το νήμα διαφέρει αναλόγως τα μέτρα που θα ψαρέψουμε, προτείνω νήμα 0,21 το οποίο θα συμπεριφερθεί πολύ καλά σε τόπους που υπάρχουν θαλάσσια ρέματα. Η σιλικόνη δένεται με ένα καλό κόμπο κατευθείαν στο κεφάλι του ψαριού.

Τρόπος ψαρέματος

Σε αυτό το ψάρεμα κυρίαρχο ρόλο θα παίξει το βυθόμετρο μας, ανιχνεύουμε πετρώδεις οάσεις στην απεραντοσύνη του, βουρκώδες πυθμένα ή απότομα γκέμια τα οποία έχουν ζωή από ψιλό. Αφού ακινητοποιήσουμε το σκάφος, αφήνουμε το δόλωμα να κατέβει προς το πυθμένα και εάν το μέρος δεν είναι πολυψαρεμένο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε strike από τη πρώτη κάθοδο ενώ εάν δεν έχουμε ανεβάζουμε το δόλωμα περίπου δέκα μέτρα και το αφήνουμε ξανά να πάει στο πυθμένα.

Παρακολουθώντας το δόλωμα μας στο A-scope θα μπορέσουμε να δούμε αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από θηρευτές και να επιμείνουμε περισσότερο.

Πράγματα που πρέπει να προσέξω

Αν αγοράσετε την αρματωμένη σιλικόνη που προτείνουμε από το Vithometro.gr, δεν έχετε παρά να την δέσετε πάνω στο παράμαλλο, εάν όχι θα χρειαστείτε να την αρματώσετε εκτός από το αγκίστρι που βάζει ο κατασκευαστής και καλύπτει το τεχνητό περίπου μέχρι τη μέση. Θα πρέπει να περάσετε και ένα κλέφτη (μικρότερο αγκίστρι) στην ουρά, ώστε σε ενδεχόμενο χτύπημα πιο πίσω να μην χαθεί το ψάρι. Επίσης η πάστα (attractive) που κάνει το τεχνητό να αφήνει μια μυρωδιά στο βυθό είναι κάτι που πρέπει να μην αμελούμε να αλείφουμε το δόλωμα μας, μιας και καλύπτει οποιαδήποτε υπολείμματα οσμής από το πλαστικό της σιλικόνης.

Αρμάτωμα του σιλικονούχου δολώματος σε περιπτωση που το πάρετε σε "κομμάτια"

Προμηθευτείτε τα προϊόντα Fiiish που σας προτείνουμε

Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ υλικών τα οποία και θα συναρμολογήσετε εσείς ή να προμηθευτείτε σιλικονούχα ψαράκια αρματωμένα και έτοιμα όπως τα ψαρεύουμε εμείς!!

Η αποστολή γίνεται με αντικαταβολή και επιβαρύνεστε με επιπλέον 5€

ΤΕΧΝΟΒΥΘΟΜΕΤΡΙΚΗ

Ονομάζομαι Σπύρου Δημήτρης, γεννημένος στην Κέρκυρα το 1973 όπου εργάζομαι και κατοικώ μέχρι σήμερα.

Έχω σπουδάσει ηλεκτρονικός και η μεγάλη μου αγάπη είναι η θάλασσα και το ψάρεμα, έτσι αναπόφευκτα βρέθηκα να ασχολούμαι τα τελευταία 15 χρόνια με την ανακάλυψη των μυστικών αυτού του οργάνου που στην Ελλάδα ονομάζουμε βυθόμετρο.

Περισσότερα..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Διεύθυνση: Γουβιά, Κέρκυρα, Ελλάδα
  • Τηλέφωνο: +30 6947 709343
  • Email : d.spirou@yahoo.gr
  • Τεχνοβυθομετρική:
  • Δημήτρης Σπύρου:
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ